Rapports

‘Incarceration of Turkish Lawyers’ rapport

Het gearresteerde advocateninitiatief heeft zijn nieuwe rapport ‘Incarceration of Turkish Lawyers’ bijgewerkt Onrechtmatige arrestaties en veroordelingen (2016-2018). “


Volgens het rapport zijn 1546 Turkse advocaten vervolgd en zijn 594 advocaten gearresteerd sinds juli 2016. En tot nu toe zijn 216 Turkse advocaten door de rechtbanken voor eerste aanleg op grond van artikel 314 van het Turkse wetboek van strafrecht veroordeeld tot 1361 jaar gevangenisstraf.

Het rapport onthult dat alle vervolgde advocaten worden beschuldigd van terreurgerelateerde misdrijven; de belangrijkste twee beschuldigingen die tegen hen zijn gericht, zijn lidmaatschap van een gewapende terroristische organisatie en vormen en leiden een gewapende terroristische organisatie. Artikel 314 van het Wetboek van Strafrecht criminaliseert de instelling en leiding van (artikel 314/1), evenals het lidmaatschap (artikel 314/2) aan een gewapende organisatie. Onder het Turkse wetboek van strafrecht, trekken deze twee misdrijven 7,5 tot 22,5 jaar gevangenisstraf aan.

Klik hier om het rapport te lezen en te downloaden


“Incarceratie van Turkse advocaten Onrechtmatige arrestaties en veroordelingen (2016-2018). “

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close