Artikelen

In Turkije de Noodrijzencommissie Als Een Vertragende Tactic

De Commissie voor onderzoek van de Noodprocedures (de Commissie) werd opgericht bij wetsbesluit nr. 685, gepubliceerd in het Staatsblad op 23 januari 2017. Het besluit in kwestie bepaalde de oprichting, de jurisdictie en het doel, en de werkprincipes en -procedures van de Commissie. Bovendien voegde een circulaire van het Eerste Ministerie, gepubliceerd op het officiële staatsblad nr. 30122 (Mukerrer) van 12 juli 2017, gedetailleerde voorschriften toe met betrekking tot werkprincipes en procedures van de Commissie. Na drie wijzigingen werd wetgevingsdecreet nr. 685 op 1 februari 2018 in wet nr. 7075 geratificeerd.

Het doel van de Commissie is om te beslissen over bezwaren tegen individuele praktijken die rechtstreeks via wetgevingsdecreten worden uitgevoerd. Individuen verwijderd van de openbare dienst met lijsten toegevoegd aan wetgevingsdecreten, als gevolg van het oordeel van de regering dat zij een soort van verbinding hebben met de groepen “verboden” door de overheid, kunnen beroepen bij de Commissie worden ingesteld. Naar schatting vormen dergelijke beroepen 90% van alle aanvragen bij de Commissie.

Dit artikel bespreekt de structuur en werkprocedures van de Commissie om te bepalen of deze onafhankelijk is van de uitvoerende macht, voldoet aan de gerechtvaardigde verwachtingen van de aanvragers en internationale mensenrechtennormen, en vormt dus een effectief rechtsmiddel.

Klik hieronder om het gehele artikel te lezen.

Lees verder

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close